Inbjudan till förmiddagsseminarium – Affärer med FN och Världsbanken? Stora möjligheter för svenska företag

Det senaste året har jag fått äran att inleda ett samarbete med Sveriges representation på FN vars uppdrag är att öka antalet anbud från Sverige i FN-upphandlingar. I detta samarbete vill vi tillsammans informera och träffa svenska företag som är lämpliga att bli leverantörer till FN, Världsbanken och andra multilaterala organisationer i bl.a. infrastrukturprojekt. Ert företag finns på den lista vi har tagit fram som lämpliga deltagare. Jag hoppas att ni har möjlighet att skicka några representanter för att få igång en dialog om hur ni både kan vinna affärer och skapa nytta i FN-projekt. Det behövs mer konkurrens från Sverige om de kontrakt som utlyses och kanske är ni rätt typ av företag för att vinna dessa.

Vi kommer att köra i Stockholm, Malmö och Göteborg.
Datumen är
31/5 Stockholm
1/6 Malmö
2/6 Göteborg

Med på seminariet är också två framgångsrika svenska FN leverantörer (Biab International AB och Intalma AB). Under seminariet kommer ni få möjlighet att vidare förstå möjligheterna i affären, vilka strategier som bör tillgås samt produkt och/eller tjänste-matchning mot FN.

Representant från Sveriges representation på FN är Marc Lundwall. Han kommer närmast från FN där han har 10 års erfarenhet från inköp och sourcing, från flertalet FN hubbar, New York, Köpenhamn och Rom. Idag arbetar han på Business Sweden som är regeringens organisation för att bl.a. skapa affärer för svenska företag i andra länder.

Missa inte denna möjlighet till att vidare utveckla er affär gentemot FN!

Anmälan: Svar med önskat datum, antal samt inbetalning senast 14 maj för att säkra din plats,
marc.lundwall@business-sweden.se

Varför ska ert företag komma?

FN och utvecklingsbankerna (Världsbanken etc) utgör det som kallas det multilaterala utvecklingssystemet. Tillsammans utgör de en mångmiljardmarknad och bidrar till en hållbar samhällsutveckling i de områden där bistånd och hjälp behövs allra mest. FN upphandling är idag ett prioriterat område för Sveriges regering som i Sveriges exportstrategi (2015) särskilt har riktat sig mot detta område.

Som ett led i utvecklingen av svenska multilaterala affärer, i samarbete med upphandlingsexperter och leverantörer till FN bjuder Business Sweden in till frukostseminarium i Stockholm, Malmö och Göteborg där ni kommer få:

  • Introduktion till multilateral/FN upphandling
  • Insikter från nuvarande leverantörer
  • Matchningssupport gentemot projekt och upphandlingar

Potentialen för svenska företag är mycket god, det finns alltifrån mindre upphandlingar till jätteaffärer men även ramavtal som kan vara intressanta samt innovationssamarbeten. Med svenskt fokus på hållbarhet och innovation kan ni därmed även bidra bättre samhällsbyggnad och goda gärningar via er försäljning till FN.

Praktisk information

Tillfälle 1 – Stockholm
Datum:
31 maj

Tid: 08.30 – 16.00

Plats: World Trade Center, Klarabergsviadukten 70, 111 64 Stockholm
—————————————————————————————————-

Tillfälle 2 – Malmö
Datum:
1 juni

Tid: 08.30 – 16.00

Plats: United Spaces STUDIO, Nordenskiöldsgatan 24, 211 19 Malmö
—————————————————————————————————-

Tillfälle 3 – Göteborg
Datum:
2 juni

Tid: 08.30 – 16.00

Plats: Business Region Göteborg, Västsvenska Handelskammaren, Parkgatan 49, 411 38 Göteborg

Pris: Halvdag 1000 kr + moms per person  Heldag 1500 kr + moms per person (inkl. möte med Marc Lundwall och Magnus Josephson)

Anmälan: Svar med önskat datum, antal samt inbetalning senast 14 maj för att säkra din plats,
marc.lundwall@business-sweden.se

Agenda

8:30 – 9:30: Kaffe + introduktion till FN-upphandling (MARC LUNDWALL, BUSINESS SWEDEN)

9:30 – 10:15: Företagsinsikten – IMPACTPOOL AB  (HENRIK RYDEN, VD)

10:15 – 10:45: Företagsinsikten – BIAB INTERNATIONAL AB  (ASLAM KHAN, VD)

10:45 – 11:45: Experten talar om försäljning till publika sektorn, tips och strategier (MAGNUS JOSEPHSON, UPPHANDLINGSEXPERT)

11:45 – 12:30: Lunch

12:30 – 16:00: Enskilda möten med Marc Lundwall och/eller Magnus Josephson

« Tillbaka till alla artiklar